Hybrid Combat Systems

The Evolution of traditional Krav Maga 

We redefine Selfdefence

HCS
Hybrid Combat Systems

.. is geen nieuwe vechtsport of Martial Art maar een dynamische vorm van zelfverdediging die speciaal ontwikkeld is voor de straat. HCS is bestemd voor veiligheidprofessionals en hen die beroepshalve met agressie in aanraking kunnen komen. Het systeem draait om de volgende aspecten:

• de-escalatie

• zelfverdediging

• bescherming van derden

• neutralisering en aanhouding

HCS is een unieke keuze. Lees meer:

Hybrid Combat Systems is onze unieke keuze op het gebied van zelfverdedigingssystemen, gebaseerd op Filipino Martial Arts, Defence Lab, traditioneel Krav Maga en andere relevante straat gerelateerde systemen.


HCS wordt ook de evolutie van het traditionele Krav Maga genoemd: alleen zaken die bruikbaar zijn in stressvolle situaties worden getraind. Veilig omgaan met wapens, zoals die op straat voorkomen, is volledig geïntegreerd in de trainingen. Evenals de druk van meerdere tegenstanders; alles wordt onder die specifieke druk ingetraind. Uiteraard veel aandacht voor het in vereniging optreden tegen agressieve elementen.

Waarom zou je Hybrid Combat Systems trainen?

Trainingen vinden plaats in, bij voorkeur, kleine groepen:

• maximale aandacht en instructie

• alles wordt getraind onder de druk van meerdere opponenten


Kiezen voor Hybrid Combat System betekent:

1. vanaf het begin train je het volledige systeem; er zijn geen beginnersklassen

2. er zijn geen verplichte examens om tot de 'gevorderden' stof toegelaten te worden

3. kleine groepen, dus doorlopende instructie; je leert in een razendsnel tempo

4. binnen 6 weken kun je al een 'advanced student' zijn 

Over hoe Hybrid Combat Systems is ontstaan? Het verschil met KMH en hoe je je als  bedrijf kan aanmelden om deze fantastische methode te kunnen trainen.

Hybrid Combat Systems is ontwikkeld met de hulp van een aantal gelijkdenkenden en uit onvrede met de bestaande straat zelfverdedigings systemen, met name het traditionele Krav Maga. HCS is het resultaat van jarenlang talloze systemen trainen en testen op bruikbaarheid om er achter te komen wat werkt en wat niet. Het fundament van HCS bestaat uit o.m. FMA, Defence Lab, Krabi Krabong e.a.

Een belangrijk uitgangspunt is hoe snel kan iemand zich dit systeem eigen maken of, met andere woorden, is het snel aan te leren door personen die geen vechtsport achtergrond hebben. Wij vinden dat een belangrijke eigenschap van HCS - het hoeft immers geen betoog dat het zinloos is om tien jaar te moeten trainen voordat je je veilig kan voelen.

Die tijdsefficiëntie gebiedt dan om dat wat niet werkt op straat ook niet getraind wordt. Alleen zo garanderen we de kwaliteit waar moderne zelfverdediging aan moet voldoen.

Partikulieren die graag dit systeem willen trainen kunnen terecht bij de Krav Maga Hybrid trainingen. HCS wordt als differentiatie tijdens de Krav Maga Hybrid aangeboden. Ander verschil is dat KMH geen 'zelfverdediging in vereniging' in het curriculum heeft; KMH is puur individueel gericht.

Aanmelden kan HIER. Het belangrijkste verschil is dat wapengerelateerde zelfverdediging apart tijdens de Eskrima lessen wordt behandeld en daar ook wordt geïmplementeerd in de ongewapende zelfverdediging. Bij HCS is dit één geheel.

 Wil je het als bedrijf aan personeel aanbieden, dan kan dat ook. Neem contact op middels mail of bel 06-53 192 418. 

We do Krav Maga Hybrid & Eskrima for a greater purpose and want to share our passion with you