©2018 DKMF Fight Concepts|+31(0)653192418 | Krav Maga Hybrid

Waarom kiezen voor Krav Maga Hybrid?

1.  vanaf het begin train je het volledige systeem

2. geen verplichte examens

3. kleine groepen: optimale instructie

4. binnen 6 weken kun je al een 'advanced student' zijn

 • Over Krav Maga Hybrid

  Meer V

  Krav Maga Hybrid (KMH) is een effectief vecht- en zelfverdedigingssysteem, voor iedereen toegankelijk. Wij zijn niet commercieel en werken daarom niet met rangen of met verplichte examens.

  Wel bieden wij technische trainingen, drill-training, en echte reality checks aan, zodat iedereen de mogelijkheid heeft om binnen en buiten zijn comfort-zone te trainen en zo zijn of haar niveau te bepalen.

  Wij verzorgen trainingen voor zowel particulieren als bedrijven (overheid &  beveiligingsinstellingen etc.)

   

  KMH is een speciaal voor de straat ontwikkelde vorm van zelfverdediging die alle aspecten daarvan coverd, variërend van berovingen, intimidatie in alle verschijningsvormen, geweldadige aanvallen 'vanuit het niets', terreuracties, gewapend geweld, etc.

   

  Krav Maga Hybrid is onze unieke keuze op het gebied van zelfverdedigingsystemen, gebaseerd op Filipino Martial Arts, Defence Lab, traditioneel Krav Maga en andere relevante straat gerelateerde systemen.

   

  KMH  is een doorontwikkeling van de traditionele Krav Maga systemen; the evolution of traditional Krav Maga.

   

  Enkele kenmerken:

   

  1. KMH combineert de beste elementen van verschillende gevechtssystemen met de Israëlische mentaliteit: “Dit is het probleem – dat is de oplossing?”

  2. Geen enkele techniek is afhankelijk van geslacht, postuur of kracht. Alle technieken moeten altijd toepasbaar zijn voor iedereen, ongeacht een eventueel fysiek nadeel.

  3. Het belang van preventieve aanvallen uit zelfverdediging erkent dat actie altijd beter is dan reactie.

  KMH is geen verdedigend maar een aanvallend systeem onder het motto

  DEFENCE IS FOR SUCKERS

  ​4. Waar traditioneel Krav Maga leunt op sportieve gevechtstechnieken uit het (kick-)boksen, MMA e.d. bestaat  het fundament van Krav Maga Hybrid louter uit oorlogsgerelateerde gevechtssystemen.

  De straat trekt zich helaas weinig  aan van sportieve regelgeving ter voorkoming van blessures.

  5. Waar 'multiple opponent trainingen' in traditioneel Krav Maga sporadische exotische uitjes zijn is het in de KMH-les basis; elke techniek wordt in dezelfde les onder de druk van meerdere tegenstanders getraind.

   

   

  ​We houden de term Krav Maga in onze naam voorlopig aan. Onze benadering is immers een weerspiegeling van datgene waarop Krav Maga oorspronkelijk - voordat het een doorgedraaide commerciële business werd, waarbj de chte effectiviteit uit het oog werd verloren - is gebaseerd.

  We hebben ontzettend veel gehad aan de ervaringen die we hebben opgedaan in het trainen met verschillende Israëlische gevechtsvormen.

 • Krav Maga Hybrid in juridisch kader ...

  Meer V

  Zelfverdediging, strafbaar of niet?

   

  In een agressieve situatie van intimidatie, bedreiging of fysiek geweld denk je niet altijd direct aan de juridische gevolgen van jouw handelen. Het toepassen van geweld is strafbaar in Nederland. Er bestaat geen ‘recht’ op zelfverdediging. Je kan alleen een beroep op noodweer doen.

   

  In Nederland is zelfverdediging, noodweer vastgelegd onder artikel 41 van het Wetboek van Strafrecht. Vaak ontstaat de vraag tijdens Krav Maga Hybrid training: Wat mag ik doen?

   

  Het vermijden van een situatie is altijd de eerste prioriteit!

  In de meeste gevallen mag je niet direct terugslaan na een (niet al te harde) klap. Dat klinkt vreemd, maar als je kan afweren, ontwijken, wegrennen of lopen, moet je dit doen. Kan je niet ontkomen door bijvoorbeeld obstakels of sta je met de rug tegen de muur, in paniek, dan pas is noodweer aan de orde.

   

  • De aanval moet acuut zijn, of dreigt te beginnen.

  • Vluchten is niet mogelijk, je bent ingesloten, in paniek.

  • De wijze en intensiteit van reageren moet in verhouding staan.

   

  Het is geen zelfverdediging en dus strafbaar als je de confrontatie zelf opzoekt (door eigen schuld) of de ander provoceert en hierdoor een aanval uitlokt. Als de acute dreiging of aanval is afgelopen wordt een reactie daarna als tegenaanval en dus ook als strafbaar gezien.

   

  Wat is noodweer?

  Je mag jezelf, anderen en je bezittingen verdedigen als je slachtoffer dreigt te worden van een misdrijf. Met zelfverdediging kan het zijn dat je iets doet dat strafbaar is. Je kan dan een beroep doen op ‘noodweer’. Het noodweer moet in verhouding staan (proportionaliteit) tot de mate van agressie of dreiging en dat je ook niets anders had kunnen doen (subsidiariteit).

   

  ‘’Niet strafbaar is hij die een feit begaat, geboden door de noodzakelijke verdediging van eigen of eens anders lijf, eerbaarheid of goed tegen ogenblikkelijke, wederrechtelijke aanranding.’’

   

  Wat is noodweerexces?

  In omstandigheden van hevige stress en emotie reageer je in een impuls. Het is moeilijk om rationeel te blijven handelen wanneer je bedreigd wordt. Het is mogelijk dat je de grenzen van noodzakelijke verdediging overschrijdt in je noodweer.

   

  ‘’Niet strafbaar is de overschrijding van de grenzen van noodzakelijke verdediging, indien zij het onmiddellijk gevolg is geweest van een hevige gemoedsbeweging, door de aanranding veroorzaakt.’’

   

  Je moet hierbij denken aan harder terug slaan dan nodig is om de aanval af te weren. Je gebruikt een wapen als met minder of zonder had volstaan. Of je blijft langer terugvechten dan strikt noodzakelijk is (tegenaanval). Een beroep doen op noodweerexces kan alleen als er sprake is van noodweer.

   

  Elk incident is complex en afhankelijk van veel factoren en uitzonderingen. Ben je terecht gekomen in een situatie van noodweer(exces)? Het is bij voorkeur verstandig om je verhaal eerst met een advocaat te bespreken voordat je een verklaring aflegt.

   

   

 • Zelfverdediging en vechtsport. Het verschil ...

  Meer V

  Starten met vechtsport of zelfverdediging?

   

   

  Als je de keuze krijgt tussen vechtsport of zelfverdediging, bijvoorbeeld Krav Maga Hybrid, lijkt het voor de meeste mensen hetzelfde. Dit is niet het geval.  Lees verder en ontdek in het kort wat de verschillen zijn.

   

  Vechtkunst als sport

  De algemeen bekende vechtsporten zijn judo, karate, aikido, jiujitsu, mma, muay thai en (kick)boksen. Elk met weer verschillende stijlen.

  Zijn vechtsport technieken niet te gebruiken om jezelf te verdedigen? Jawel, sommige technieken kan je goed toepassen. De opgebouwde vechtmentaliteit en het incasseringsvermogen is verder een pluspunt wat ook een belangrijk onderdeel is van zelfverdediging.

   

  Bij deze vechtsporten zijn vooraf vastgestelde regels en afspraken gemaakt. Er is een gecontroleerde omgeving. De mat, octagon of ring. Je hebt één duidelijke tegenstander, van gelijk formaat. Het is competitiegericht. Full- of semi contact. Natuurlijk zijn er verschillen in regels of beperkende technieken per vechtsport, ook wel martial arts genoemd. Na afloop van de partij win of verlies je. Je bent de beste in je gewichtsklasse of vechtkunst.

   

  Er valt niets te winnen

  Bij zelfverdediging zijn er geen regels of afspraken. De aanval/bedreiging vindt plaats buiten de trainingsruimte (dojo), in een onbekende omgeving of situatie. Vaak met meerdere tegenstanders en soms wisselend wapengebruik. Er is geen puntentelling. Geen sierlijke gevechtskunst of scheidsrechter die er aan te pas komt. Er valt niets te winnen. Je wordt als slachtoffer uitgekozen. Het is geen wedstrijd die stopt na een aantal minuten, ronden of (technisch) knock-out. Gewicht, leeftijd en niveau doen er niet toe. Man of vrouw.

   

  Verdedigingssysteem

  Bovengenoemde vechtsporten zijn door regels en competitie bijna geen zelfverdediging meer te noemen. De denkwijze en mentaliteit wordt anders getraind bij zelfverdediging. Aanvallers moeten zo snel mogelijk proportioneel ‘uitgeschakeld’ worden. Zonder gebruik van overmatig geweld. Als het niet anders kan met geweld (noodweer, artikel 41, WvS) jezelf - of anderen - direct in veiligheid brengen.

  Daarnaast heb je als professional beroepsmatig nog te maken met beroepshouding (denk aan politie, toezichthouders of beveiligers).

   

  Krav Maga Hybrid leert je dit te gebruiken, samen met stoot- en traptechnieken die ook in de vechtsport worden gebruikt. Je wordt voorbereid op alle mogelijke situaties.

   

  Wat heeft jouw voorkeur

  Krav Maga Hybrid en vechtsport in het algemeen zorgt voor één van de beste fitness workouts. Daarnaast zal het je fysieke en mentale zelfvertrouwen versterken. Je kan rekening houden met drie onderscheidende kenmerken. Wanneer je graag wilt starten en niet zeker weet waarmee, kijk dan eens naar het volgende.

   

  a• Eenvoudig te leren, functioneel trainen en effectief technieken toepassen.

  b• Alleen competitiegericht trainen voor wedstrijden (puntentelling).

  c• Vechtkunst beheersen en stijl perfectioneren op uitvoeringsniveau.

   

  Kies voor zelfverdediging (Krav Maga Hybrid) wanneer keuze nummer a• je het meeste aanspreekt. Als je voorkeur bij b• en of c• ligt, kies dan voor een bovengenoemde vechtsport. Je kan het natuurlijk ook altijd combineren.

   

  Benieuwd of Krav Maga Hybrid wat voor je is? Meer advies nodig? Bestudeer deze website of - beter nog - boek 2 proeflessen via de site.

   

   

©2018 DKMF Fight Concepts|+31(0)653192418 | Krav Maga Hybrid
©2018 DKMF Fight Concepts|+31(0)653192418 | Krav Maga Hybrid
©2018 DKMF Fight Concepts|+31(0)653192418 | Krav Maga Hybrid
©2018 DKMF Fight Concepts|+31(0)653192418 | Krav Maga Hybrid
©2018 DKMF Fight Concepts|+31(0)653192418 | Krav Maga Hybrid
©2018 DKMF Fight Concepts|+31(0)653192418 | Krav Maga Hybrid
©2018 DKMF Fight Concepts|+31(0)653192418 | Krav Maga Hybrid
©2018 DKMF Fight Concepts|+31(0)653192418 | Krav Maga Hybrid
©2018 DKMF Fight Concepts|+31(0)653192418 | Krav Maga Hybrid
©2018 DKMF Fight Concepts|+31(0)653192418 | Krav Maga Hybrid
©2018 DKMF Fight Concepts|+31(0)653192418 | Krav Maga Hybrid