English

Rape Aggression Defence System

R.A.D. Systems: Putting the Power Into Women's Hands

Iedereen komt in aanraking met agressie op straat, op school, tijdens het werk of thuis. Ruim een kwart van de vrouwen komt in aanraking met aanranding of erger. Van alle vormen van agressie hebben deze gebeurtenissen de grootste impact, physiek en mentaal. Geen goed nieuws. Het goede nieuws is dat vrouwen zich hier wel tegen kunnen wapenen. 

Het Rape Aggression Defence System (R.A.D.) is een programma met realistische zelfverdedigingstactieken en -technieken. Het RAD-systeem is een uitgebreide cursus voor vrouwen die begint met bewustzijn, preventie, risicovermindering en vermijding en doorgaat naar de basisprincipes van hands-on verdedigingstraining. Tijdens de cursus leer je in een relatief korte tijdspanne - ca. 7 uren - eenvoudige, praktische en effectieve vaardigheden om jezelf, maar ook jouw naasten te beschermen. Wij gebruiken hiervoor het bij Amerikaanse universiteiten ontwikkelde R.A.D.-systeem. Hieronder lees je er meer over. 
R.A.D. is geen vechtsportprogramma.

Het is een cursus die het hele programma voor fysieke én mentale zelfverdediging omvat en een voortdurende persoonlijke groei nastreeft. Het RAD-systeem van fysieke verdediging wordt momenteel aan veel hogescholen en universiteiten onderwezen. De wijdverspreide acceptatie van dit systeem is voornamelijk te danken aan het gemak, de eenvoud en de effectiviteit van de tactiek, degelijk onderzoek, juridische verdedigbaarheid en unieke onderwijsmethoden.Het Rape Aggression Defence System is bedoeld om vrouwen defensieve concepten en technieken aan te leren tegen verschillende soorten aanvallen, door eenvoudige, effectieve en bewezen zelfverdedigings- en vechtsporttactieken te gebruiken. Dit systeem van realistische verdediging geeft vrouwen het inzicht om een ​​weloverwogen beslissing over weerstand te nemen.

R.A.D. systems gaat kortgezegd hiervan uit:

• op straat bestaat geen eerlijk gevecht

• Je tegenstander is groter, sterker, fitter

• De aanvaller heeft jou als slachtoffer uitgezocht.

• Je moet hem snel en effectief op andere gedachten brengen.

• Gebruik je teveel geweld dan ga je naar de gevangenis.

• Gebruik je te weinig dan gaat hij naar de gevangenis en jij naar het ziekenhuis.

R.A.D. Systems leert je gepast geweld te gebruiken!

Waar hierboven fysiek geweld wordt bedoeld leer je in deze cursus ook geestelijk geweld het hoofd te bieden. 

* Geestelijk geweld is niet lichamelijk. Met geestelijk geweld beperk je iemand in zijn vrijheid, ontwikkeling en zelfontplooiing:

• Iemands lichaam, houding of figuur belachelijk maken;

• Iemands persoonlijke activiteiten niet accepteren;

• Iemand negatieve kritiek geven op alles wat zij doet, denkt of zegt, de ander vernederen en beschuldigen: zeggen dat die persoon waardeloos, dom en gek is;

• Dreigen de ander te verlaten;

• Het controleren van het gevoelsleven door te zeggen dat je niet met anderen mag omgaan of iemand straffen voor contact met anderen;

• Iemand verbieden om de straat op te gaan om te gaan werken, studeren of te sporten.

Ben je nieuwsgierig geworden? Begrijp je de noodzaak van een goede weerbaarheid?

Schrijf je dan in voor deze 7-weekse cursus; samen met je vriendinnen, collega's of familieleden. 

Binnenkort - afhankelijk van de aanmeldingen - gaan we weer van start. Maximum aantal deelnemers per groep is 16. Schrijf je snel in: vol=vol

Lokatie: Schipperplein 2, Almere of in jouw eigen lokatie

Wanneer: Hangt af van je voorkeur. Doe maar een suggestie.

Investering in je veiligheid: € 90,= per deelnemer. Wil je een cursus na een tijdje opfrissen dan betaal je € 45,= voor de 7 lessen.

Voor wie? Alle vrouwen vanaf 16 jaar. Conditie, kracht, ervaring: niet nodig!

HIER schrijf je je in voor een veiligere toekomst!